BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fikir-fikirkan lah

"Don't make promise when you are in JOY,
Don't reply when you are SAD,
Don't take decision when you are ANGRY,"

Think twice, Act wise...

.:Lagu2 hati:.

Sunday, September 6, 2009

Madison=Malaysia..

assalamualaikum,
its been a while ak x tulis apape kat sini..
senarnye bnyak bende nak tulis sejak dr dlu lg..
tp, setiap kali nak tulis mesti ade bnde2 yg mengganggu..

sekarg dah 2 mggu ak berade jauh dr Malaysia..
madison ni dah stat rase mcm rumah ak sendiri..
tp, sini bnyk kelainan nye dr Malaysia..
contohnye budaya dan adat diorg..
fesyen diorg..
percakapan diorg..
mcm2 lg la..
mase first2 ak nak pg ke Amerika ni, mcm2 ak fkr..
ak fkr diorg ni ganas, terutama kat muslim..
tp senar nye, x sume diorg tu ganas..kebnyakan friendly n ramah..
ak fkr diorg ni suke wt bnde2 plik, mabuk n mcm2..
yg ni btol sbb ak dah tgk mcm2 dah..
walaupun senior ak ckp "U had seen nothing yet"
tp setakat yg ak nmpak, diorg ni suke party..
then ble dah party, selalu r nmpk org mabuk..
especially time waktu malam..
besides that, diorg gak slalu mencarut..
bg diorg x slah mencarut..
dlu ak gak selalu fkr yg sini mesti sentiasa sejuk gler..
tp, xdela sentiasa sejuk..
sini mmg sejuk gler time summer dlu..
tp sejak masuk fall ni, dye dah kurg sejuk..
ble time tgh ari, dah stat rasa panas mcm kat Malaysia..

time kelas plak, bdak2 kat sini mmg aktif..
ble time lecture, xpayah lecturer nk tanye soklan, bdak2 yg akan tanye kat lecturer blik..
kalo ak bndg ngan kat Malaysia, mmg jauh beza nye..
bak kata senior ak, sini bdak2 dye ulat buku..
time exam, lecturer xkan kuarkan soklan dr buku pun..
kebnyakn nye sume dr lecture dye..
so, sini mmg kena dgr lecture btol2..
kalo tertido sket, mmg mati la ko time pekse..
hahaha..
anyway, tu je yg ak nak cite stakat ni..
ble ade mase free, ak type lagi la blog ak ni..
insyallah..
sape2 yg bace blog ak ni, doa2 kan ak kat sini ek..
semoga ak dpt abis kan study kat sini dgn jayanye..
amin..

3 yg prihatin:

Yatie Sulaiman said...

amin..^^

ct.mashitah said...

yeay! go2 eshad! :D

ps: ak bli recorder. record2... blh tdo time lecture. ;p

masalahnye.. dh record, mcm x nk dgr balik. haha

eshad phantom said...

haha..time kasih yatie..

mashi: xyah dgr skrg..time nak peksa bru dgr balik..hehehe..