BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fikir-fikirkan lah

"Don't make promise when you are in JOY,
Don't reply when you are SAD,
Don't take decision when you are ANGRY,"

Think twice, Act wise...

.:Lagu2 hati:.

Monday, September 6, 2010

kejayaan itu milik ALLAH

Assalammualaikum,

Amir:Alhamdulillah, dpt pun A. ko amacam mad?

Ahmad: Allah, teruk la result ak ni. dpt C je.

Amir: Ok la tu. pass gak kan?

Ahmad: mmg la pass, tp jatuh ah CGPA ak. dah la ni subjek 'ace' ak mcm mane ko bley gempak sgt ni? dlu kat sekolah ko bukan power sgt pun, ble dah masuk U ni, tbe2 je power plak. ilmu apa ko gune ni Amir?

Amir: haha, Ak gune ilmu Allah la. ilmu mane lg. mungkin rezeki Allah nak kasi.

Ahmad: tp ak pun wat sume yg Allah suruh, tp naper Allah x bg pun kat ak?

Amir: mungkin ade something wrong dlm usaha ko tu kot. bpe jam ko study dlm subjek ni?

Ahmad: mungkin la. ade la dlm sejam dua every week. tp before exam, ak study la lame sket.

Amir: haaa, kat sini la ko silap. waktu lain ko buat apa?

Ahmad: waktu len ak YM, facebook, hangout ngan kwn, xpun men game.

Amir: ish3. mad2. cbe ko kre bpe percent je ko blaja dlm seminggu waktu Allah beri kat ko.

Ahmad: ala, ni subjek bahasa je kot. ptt senng je bg ak. xyah la nak study sgt.

Amir: mad, ko perlu igt, kejayaan tu milik Allah. xkan Allah nak bg kejayaan tu kat org2 yg xbersungguh utk mendapatkannya? sedangkan manusia pun xsuke org yg acuh xacuh buat keje, inikan Allah pencipta sekalian alam.

Ahmad: habis apa yg ak perlu buat sekarang?

Amir: bende yg dah lepas tu biarkan jela. ko xley nak buat pape dah pun. tp ko bley buat something utk masa depan ko. next sem ko berubah la. peruntukkan masa study yg bnyak sket. kurangkan bende2 yg lagha tu. insyallah ko bley punye.

Ahmad: ok, Insyallah ak berubah. ak pun nak gempak mcm ko.

Amir: bagus3. mari kita same2 jadi pelajar gempak next sem!!

2 yg prihatin:

sharifuddin said...

"bagus3. mari kita same2 jadi pelajar gempak next sem!!"(amir)

eshad phantom said...

Ahmad: Jom kte jadi dean list mcm abang shasha.

hahaha