BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fikir-fikirkan lah

"Don't make promise when you are in JOY,
Don't reply when you are SAD,
Don't take decision when you are ANGRY,"

Think twice, Act wise...

.:Lagu2 hati:.

Monday, January 3, 2011

post utk diri sendiri

assalammualaikum wbt.

dah seminggu winterbreak berlalu dan ade baki 2 minggu lg sebelum spring semester berlalu.
di kesempatan ni la ak try muhasabah diri balik n look back on my past and try to compare with my present.
bnyak soklan ak tanye kat diri ak.

apa ko dah wat sepanjang cuti ni?
apa ko dah wat sepanjang sem lepas?
apa ko dah wat sepanjang ko ddk kat US ni?
apa ko dah wat semenjak ko keluar dr skolah?
apa ko dah wat sepanjang HIDUP ko ni?

ADAKAH DIRI KO SEKARANG LAGI BAIK DARI DIRI KO YANG LEPAS??

hmm..bnyak btol yg ak dah wat sepanjang tempoh2 tu sume.
tp ak terfikir balik, mane satu yg ak wat pling bnyak, yg baik ke yg buruk?
semenjak ak keluar dr skolah, ak rasa ak bnyak berubah, tersgt2 la bnyak berubah.
tp sayang, ak bnyak berubah ke arah keburukan.
bnyk bende baik yg ak tgglkan, n banyak mende buruk ak lakukan.
ak sedar yg persekitaran ak bnyak merubah ak,
tp ak xnak ah letak 100% kesalahan kat persekitaran.
benteng diri ak ni yg lemah.
so, utk baki 2 minggu ni, ak akan try bina balik benteng diri ak n kuatkan lagi ketahanannya.
insyallah ak bley wat
fightoo irshaad!!

P/S: ni post utk diri sendiri. thats why agak messy.

anyway, utk sape2 yg nak taw sgt GPA ak sem lepas, ak just ley ckp yg GPA ak agak teruk (ni bukan merendah diri ea, mmg 2 sgt2 teruk ok).
congratz to all my fren yg dpt dean list and maintain CGPA 3.00 ke atas. korg mmg harapan negara!!

1 yg prihatin:

ct.mashitah said...

chaiyok2!! XD