BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fikir-fikirkan lah

"Don't make promise when you are in JOY,
Don't reply when you are SAD,
Don't take decision when you are ANGRY,"

Think twice, Act wise...

.:Lagu2 hati:.

Sunday, March 7, 2010

aku benci

salam,

alhamdulillah, ade gak kesempatan untuk menulis di blog ni lg.
sem ni agak bz r gak kalo nak dibnding ngan last sem.
post kali saje nak tulis apa yg ak benci slama mane ak hidup di bumi Allah.
1) ak benci diri ak yang hipokrit.
2) ak benci minda ak yg kotor.
3) ak benci hati ak yg hitam.
4) ak benci mata ak yg asyik nak tido.
5) ak benci nafsu ak yg smakin hari smakin membesar.
6) ak benci akal ak yg xdpt digunakan semaksimum nya.
7) ak benci tempat yang bising (especially time nak study)
8) ak benci orang yg ajak org lain wat kejahatan.
9) ak benci org yg berlagak.
10) ak benci orang yg x tepati janji.
11) ak benci mereka yg still mengejar dosa walaupun dah taw kebenaran.
12) ak benci ckp belakng.
13) ak benci orang yg bermasam muka.
14) ak benci kapel.
15) ak benci orang yg mengada2.
16) ak benci org yg wat keje x ikhlas.

kalo anda tergolong dlm golongan yg saya benci ini, jgn risau, saya tidak akan ckp saya benci didepan anda, sbb saya seorang yg HIPOKRIT.
kalo ade lagi, post ni akan diupdate dri semase ke semasa. time kasih.


12 yg prihatin:

Zafree said...

even ko hipokrit pun, ko still dapat avoid conflict. it's not a total bad thing. lain la kalau semua orang boleh terima teguran depan2.

aku nak jadi orang yang mengada2 aa. haha

nhamizahashim said...

salam...
iman manusia mudah naik trun ....tapi bila turun, jgn lah terlalu mnurunknnye..diberi akal utk berfikir, muhasabah, diberi hati utk mengnali...so... ada mase2 nye diri perlu dikenali...

Naqib said...

hahahaha. byk yg ko benci aku benci., n maybe aku pn tegolong dlm tu. haha

aB!d said...

aq nk tambah saru bnd lg yg wat aq benci:

-bila aq ckp sumting kat seseorg ttbe org tue kata "ad aq peduli??" or yg sama waktu dgnnya..

rasa mcm nk sepak2, pukul2, terajang2 jer org tue..

Anonymous said...

7) ak benci tempat yang bising (especially time nak study)
nape x tulis "ak benci umah ak yang bising (especially time nak study)" jeq.. haha~

eshad phantom said...

zap: ngade r kalo berani..haha..

hamizah: muhasabah mmg bagus!!

naqib: ak rase ramai gak kot org yg same benci ngan ak..haha

wahid: sabo wahid sabo..wat bodo je kat org ignorant tu..asalkan tggjwb kte dah lepas..

anonymous: asal ak rase ko mcm aziz hah? ke ko mmg aziz..bkan kat bilik ak je, kalo ak nak study, mmg xley bising..xley masuk kot..

ct.mashitah said...

ak x tau dh nk benci apa.. suma benda ak dh benci. jadik ak dh pnt nk kisah, benci3 pstu sakit hati sndiri. jadi pejam mata dh ngn dunia. hahaha. :))

Fatin Inani said...

byk btol ko benci irsyad
ak benci menda ko x benci
haaaa

hahahha

aziz kantoi ~

Anonymous said...

blah ar wey.. maen tudoh jeq.. haha~
aku bkn aziz:P

iSorO cHan~ said...

ak benci dri ak yg xdpt nk ubah sume nie n ak benci dri ak yg ske membenci sesuatu.. heee~

Anonymous said...

aku nk tmbh satu

aku benci org yg nyayi out of tune, pastu perasan suara sdp.

haha

Anonymous said...

Aku benci Irshad!!!!!!
Janji nk gi West Towne Mall, tp x gi pon!!
nI bukan je hipokrit, tapi MUNAFIK!!
Fasik!!